Puckababy Original Mini

Nieuw

3 t/m 6 maanden | 62 - 74 cm | 5,5 – 7,5 kg | 0.5 TOG

Meer details

€ 49,99

Meer informatie

De Mini is het inbakerslaapzakje voor 3 – 6 maanden. De opvolger van de Piep. Daarnaast ideaal als tussenstap vanuit andere, strakkere inbakermethodes. Om de overgang naar gewoon slapen goed te laten verlopen voor je kindje.

ALTERNATIEF VOOR INBAKEREN
Het Puckababy® inbakerslaapzakje is de oplossing wanneer je een onrustige baby hebt die veel huilt, moeilijk in slaap valt en ook al snel weer wakker wordt. Inbakeren kan dan helpen, maar is in veel gevallen niet nodig. Ook artsen die het strakke inbakeren afraden, bevelen het inbakerslaapzakje van Puckababy® wel aan. Het slaapzakje zit als een fraai, lief coconnetje om de baby heen. Het biedt toch de geborgenheid die de baby nodig heeft om goed te kunnen slapen maar zit niet strak en is warmte regulerend. Voor ouders is dit niet zo’n ingrijpende stap. Het ziet er mooi uit en het bouwt gemakkelijk af.

WAAROM DIE BEGRENZING?
Onze wereld is druk, erg druk... Daardoor komen er dagelijks ontzettend veel prikkels op de kleintjes af. Wanneer het slaaptijd is, vinden veel baby’s het moeilijk om zich aan de rust over te geven en de slaap te kunnen vatten. Ze blijven het liefste dicht bij mama, warm en vertrouwd. Tijdens het slapen worden al die indrukken verwerkt.

Het moeilijk kunnen verwerken van prikkels uit zich in ongecontroleerde schrikbewegingen, ook wel Moro-reflexen genoemd. Erg vervelend zijn de maaiende armpjes waarmee de baby zichzelf uit slaap slaat! De baby wordt veel te vroeg wakker en is niet goed uitgerust. Nieuwe prikkels worden vervolgens nog lastiger om te verwerken. Er ontstaat al snel een vicieuze cirkel van veel huilen en weinig slapen, waarbij slaap- en hongersignalen alsmaar onduidelijker worden. Dit inbakerslaapzakje helpt deze cirkel te doorbreken.

HOE WERKT HET?
Binnenin de Mini zit een hesje dat de baby veilig op de plaats houdt. De baby kan daardoor niet naar beneden schieten. De baby wordt in het hesje gelegd en de rits van de buitenzak wordt gesloten. Door het knopen van de lintjes onder de voetjes wordt het slaapzakje op maat gemaakt. Zo zit het slaapzakje als een mooi en aangenaam coconnetje om de baby heen. De Mini heeft ook ritjes bij de armpjes, voor gemakkelijk afbouwen.

WAT IS HET RESULTAAT?
Het gevoel dat de baby binnenin het slaapzakje ervaart, stelt de baby gerust. Het voelt zacht en warm; het doet denken aan al die tijd bij mama in de buik. Doordat de armpjes binnen in het slaapzakje zitten, kan de baby zichzelf niet meer wakker slaan. Door de begrenzing vindt de baby sneller rust, en slaapt het vervolgens langer en dieper. De diepe slaap helpt prikkels te verwerken en darmkrampjes te verlichten. De baby kan ongestoord doorslapen en wordt uiteindelijk uit zichzelf wakker. De baby is uitgerust, tevreden en er ontstaat weer ritme. Slapeloze nachten en het machteloze gevoel van niet kunnen helpen, zijn voorbij.

INBAKEREN AFBOUWEN
Rond de 5,5 maand breekt er een nieuwe fase aan. Je baby doet pogingen tot omrollen en de bewegingen worden gerichter. De onrust begint af te nemen en het kindje is weldra toe aan gewoon slapen, met de armen los. De Mini heeft ritsjes ter hoogte van de armpjes, die handig zijn bij het afbouwen. Het kindje kan dan in het vertrouwde slaapzakje blijven, maar nu met de armpjes naar buiten. Helemaal ideaal voor het afbouwen, is de BAG 4 Seasons ; een hele comfortabele slaapzak van zachte materialen en met een slanke pasvorm. Deze slaapzak zit goed ‘aan’ bij de kleine waardoor het zich niet plots ‘verloren’ voelt. Het houdt die vertrouwde geborgenheid van de MINI langer vast. Bovendien is het een vier seizoenen slaapzak en in lengte verstelbaar is. Met deze slaapzak ben je er zeker van dat je kindje nog jarenlang goed en veilig door zal slapen.

Recensies

Geen recensies door klanten beschikbaar

Schrijf uw recensie

Puckababy Original Mini

Puckababy Original Mini

3 t/m 6 maanden | 62 - 74 cm | 5,5 – 7,5 kg | 0.5 TOG

Schrijf uw recensie